Aixecar-se del llit amb mal de cap. Els rajos de sol entren a la cuina i la Z. i la C m’esperen amb delit. Hi ha silenci a casa, i a fora, tot i el sol l’aire és fred i m’he d’abrigar. Córrer 9 o 10 quilometres, com un autòmat notant el desgast del cos, les cigarretes mal fumades d’ahir i el vi sobrant.

No em passa res extraordinari. Estic cansat, una setmana difícil a la feina. La gent a vegades et decep, juguen les seves cartes de forma egoista, res especial. Aquests dies em torna a pujar una malla llet que ja creia eradicada, com la que tenia quan tenia 15 anys i em sorprèn. Quan em passa això em torno inconformista i detesto la mediocritat i puc ser insolent. 

Agafar el cotxe i recórrer físicament la història recent, camins que et saps de memòria, que els podries fer amb els ulls clucs. Veure les persones, les cases, les histories properes i ara llunyanes. És increïble com unes setmanes et poden distanciar anys de vivències que fins fa ben poc eren vitals, gairebé imprescindibles, i que teixien l’argument que donava sentit a moltes decisions. 

 Tenia ganes de fer el sopar a casa però llavors amb tanta gent quedo out, tothom explicant les seves coses, tothom gestionant el seu ego i jo quedo lluny, lluny, i el cap em va a mil i quedo mut i m’entristeix tot plegat. Veure la frustració i veure com fem un món petit per tenir un paper important. Tot això fa que em cabregi molt. I no vull creure que som més semblants als altres dels que ens pensem i tampoc que potser ells també ens veuen així.

I mentre escric això m’assabento i miro les imatges de l’apunyalament massiu que hi ha hagut a la Xina. Un grup de persones ha entrat a l’estació de tren de Kunming i ganivet en mà n’han mort més d’una vintena. Mirar les fotos per twitter i llegir que la censura va fent camí. Buscar els noms dels morts. El diari no parla de tu.

PD.- Saps que ets la meva debilitat. Passo de ser una crossa emocional.

Demà fa 40 anys de l’execució de Salvador Puig Antich


Redifusió dels comentaris Comentaris | Retroenllaços |
Afegeix a Delicious Etiquetes: ,

Temps


Afegeix un comentari