M’aixeco d’hora. Fa fred. Agafo el pa d’espelta que vaig comprar ahir a plaça. És un pa rústec que el compràvem amb el pare ara ja fa molts anys. En faig un parell de llesques i hi poso melmelada. Com quan era petit, paper de plata i una taronja. La bossa negra, el ganivet, el menjar i les claus del cotxe. Fujo de la boira. Començar l’any amb boira no pot pas ser bo. Enfilo cap al Collsacabra, ningú enlloc. Deixo el cotxe i començo a caminar. Ara em fa mandra i enyoro l’escalfor del nòrdic de casa.

Dia 1 d’aquesta nova vida. Arribo a Aiats i  m’acosto a la cinglera. De sobte m’han vingut unes ganes boges de saltar, d’abandonar-me, una passa, dues i… He obert els ulls, vertigen, m’ajupo, poso les mans a terra, respiro…

Autor fotografia: Jordi_llar

L’insomni d’aquests m’ha permès acabar ràpid el darrer de Paul Auster “Sunset Park”. Tornar a meravellar-me de Poemas & Hibridos de l’Atxaga. Tornar a amuntegar llibres i llibres al costat del llit. L’incertesa del futur, on viurem?, la llibertat com a bé més preuat. Emigrem?

Perquè som tant infeliços? es pregunten els personatges de Sunset Park… Perquè?…


Redifusió dels comentaris Comentaris | Retroenllaços |
Afegeix a Delicious Etiquetes: , ,

Temps


Comentaris ( 1 Comentari )

“Dice mi diccionario
que la palabra desolación
proviene del latino desolatio,
genitivo desolationis;
Y que fue en mil seiscientos once
cuando alguien la escribió
por primera vez
después de afilar la pluma
de una oca blanca.
Dice también
que soledad, ruina y destrucción
son sus significados principales.
Pero nada dice el diccionario
del corazón de la gente
que marcha por la calle;
nada dice de nosotros,
nada dice de los patios
de la cárcel o del cuartel..”
Preciós!

xevi ens ha deixat aquestes paraules el 08 de gen. del 11 a les 9:28

Afegeix un comentari